7 finaliști în ReStart România 2012

Legi libere pentru toți, dezvoltarea urbană, analiza activității companiilor unde statul este acționar majoritar, transparentizarea posturilor din administrația publică, educația sexuală a tinerilor sau monitorizarea inventarelor publice de medicamente din România sunt temele tratate de proiecte finaliste în ReStart România. Cele 7 proiecte au fost alese dintr-o listă de 23 de proiecte semifinaliste.

 

Cele 7 proiecte finaliste sunt:

 

București, orașul tuturor - harta accesibilității pentru persoane cu dizabilități

O harta interactivă a tuturor locurilor publice accesibile persoanelor cu dizabilități.

 

 

Legi libere

Crearea unui portal liber de legislație și jurisprudență, care să fie accesibile într-un format liber și ușor de utilizat.

 

Lipsatratament.ro

Inventarul medicamentelor din România - un sistem electronic de monitorizare a penuriei de medicamente din toată ţara. Util pentru doctori, asistente medicale, ONG-uri, pacienţi şi familiile acestora. 

 

Lexcivitas

O platformă care îi va ajuta pe cetățeni să cunoască mai ușor legile care stau la baza dezvoltării urbane. În plus, îi va sprijini pe locuitorii orașului București să raporteze acțiunile ilegale.

 

PublicJob.ro

Un site unde sunt disponibile toate posturile vacante din instituțiile publice. /

 

Publicăm economia publică

Un site care transparentizează activitatea companiilor la care statul este acționar majoritar, de la regiile autonome la concesionările de resurse publice. 

 

Sexul vs Barza

Prima platformă online de educație sexuală pentru adolescenții români, în format video. /

 

 

Juriul competiției a fost format din: Alexandru Lăpușan - CEO Zitec Romania, Bogdan Iordache - Fondator How to Web, Christopher Worman - Director de Comunicare TechSoup Europe, Cristian Lupșa - Editor Decât o Revistă, Diana Marcu - Editor Gândul, Gabriel Dragomir – Fondator Asociația Drupal România, Lindsey Plumley – Consilier Ambasada SUA în România, Mădălina Mocan - Director Executiv Centrul Rațiu pentru Democrație, Mihai Tătaru - Managing Partner Senior Interactive, Oana Preda - Director Executiv Centrul de Resurse pentru Participare Publică, Roxana Vitan - Director Executiv Fundatia Romano Americană, Ștefan Voinea - Gazeta de Sud și Todi Pruteanu – CSR Director Microsoft România.

 

În perioada următoare, cele 7 idei finaliste vor fi transformate în prototipuri funcționale în cadrul celui mai intens incubator de idei: Hackathonul ReStart România, un maraton de 48 de ore de programare care va avea în București, între 2 – 4 noiembrie.

 

Peste 100 de idei au fost depuse în competiția ReStart de anul acesta, în cadrul celor trei tematici ale competiției: transparență și date deschise, o administrație publică utilă cetățeanului și agregare comunitară.